Najbardziej podstawowa whisky w ofercie Highland Park. Od niej na pewno warto zacząć. 
 Gładka, lekka, pełna nut, z których Highland Park słynie – miód, cytrusy i subtelny, aromatyczny dym. 
 Do tego delikatne
                        akcenty beczek sezonowanych sherry – naprawdę solidna „podstawka”!
                    
                        
 12-letnia wersja Highland Park to jedna z najpopularniejszych na świecie whisky w swej kategorii. 
 Podobnie jak 10-latka starzona w beczkach z dębu amerykańskiego i europejskiego sezonowanych sherry. 
 Prawdziwa kwintesencja tego, co Highland Park ma do zaoferowania. 
 Jest dym, wrzos, cytrusy, miód, akcenty sherry i sporo pikantnych przypraw. Lektura obowiązkowa.
                    
                        Whisky, która w oficjalnym komunikacie gorzelni, składa hołd jej 5 filarom (ręczne słodowanie, orkadyjski torf, beczki sezonowane sherry, dojrzewanie w chłodnym klimacie, harmonizacja beczek wybieranych do każdej whisky). 
 To właśnie przewaga beczek sezonowanych sherry nadaje tej whisky dystynkcji, zaś pełne 18 lat maturacji – głębi i elegancji. Nietuzinkowa whisky.
                    
                        Intensywnie dymna whisky, stworzona z większym udziałem beczek z dębu europejskiego sezonowanego sherry oraz większej koncentracji fenoli z torfu z wrzosowiska Hobbister Moor. 
 Oprócz typowych dla Highland Park nut
                        znajdziemy w tej whisky całe mnóstwo przypraw i korzeni, które nieodłącznie kojarzą się z zimą i świętami. 
 Rozgrzewająca, świetna do dań mięsnych z sosem, tłustych ryb, czy serów „śmierdziuchów”. Jej powstanie zawdzięczamy
                        nordyckiej legendzie o Sigurdzie, pogromcy smoków.
                    
                        Litr czystej ambrozji. 
 Destylaty, które złożyły się na tę whisky stworzono przy użyciu większej, aniżeli zwykle ilości natorfionego słodu, poza tym pochodzą one z kombinacji beczek z dębu europejskiego sezonowanych
                        sherry typu first fill (pierwsze napełnienie), z dębu amerykańskiego oraz beczek ponownego napełnienia (refill). 
 Czekolada, pomarańcze, torf, dym i miód – oto fundamenty tego bottlingu, który swą nazwę zawdzięcza wierze
                        w umiejętność przekazania „Ducha Niedźwiedzia” wojownikom wyruszającym w bój!
                    
                        Kolejna ciekawa whisky w potężnym portfolio Highland Park. 
 Tym razem 14 lat maturacji w kombinacji beczek z dębu amerykańskiego sezonowanego sherry, po bourbonie i beczek ponownego napełnienia (refill). 
                        W efekcie otrzymujemy whisky harmonijną, z idealnym balansem między świeżością, owocowością i akcentami słodszymi (miód, toffi), a wyrazistością i pikantnością korzeni i przypraw. 
 Jej nazwa podkreśla ważność zestawu
                        cech charakteryzujących wilki i Wikingów – stanowczość, odwaga, determinacja i lojalność.
                    
                        „Skrzydłami orła” wyraża się pełnia dzikości klimatu panującego na Orkadach, klimatu, gdzie zimy są długie, a wiatr wiejący nawet ponad 100 mil na godzinę potrafi wyrwać drzewa z korzeniami. I taka właśnie jest ta whisky. 
 Starzona 16 lat w beczkach z europejskiego dębu sezonowanego sherry, ze słodu bogatego w nuty wrzosu pochodzące z orkadyjskiego torfowiska, odkrywa bogactwo nieokiełznania i bezkompromisowości wyrażających się poprzez głębię
                        nut sherry, na czele z suszonymi owocami i wyrazistymi przyprawami oraz marcepanu i dużej dawki dymu.
                    
                        Jedno z wydań specjalnych, a zarazem najbardziej nietypowa whisky w portfolio Highland Park.
 Jest to jedyna whisky starzona wyłącznie w beczkach po bourbonie typu first fill (pierwsze napełnienie). Co więcej, beczki
                        te posiadają certyfikat koszerności. 
 Soczysta, kremowa, pięknie zbalansowana, choć z dość wysokim ABV (47,2%), pozwala w pełni cieszyć się charakterystycznymi, waniliowymi akcentami beczek właśnie po bourbonie (metaforycznie
                        – nastawionych na „pełną głośność”).
                    
                        Jedna z sześciu whisky z edycji The Warriors Series. Seria ujrzała światło dzienne w 2013 roku, a wydano ją dla rynku Travel Retail. Upamiętnia wodza Wikingów, który dzierżył władzę nad całymi Orkadami. 
 Obecnie ma
                        status kolekcjonerski. Omawiana tu Thorfinn to ostatnia, najlepsza whisky w serii. Stworzono ją z kombinacji beczek z dębu europejskiego i amerykańskiego sezonowanego sherry, z czego większość była z pierwszego napełnienia (first
                        fill). 
 Niezwykle bogata, wielowątkowa, przepastna, pełna i złożona, jedna z najlepszych whisky w dossier Highland Park.