Destylacja 20-letnich serii beczek nastąpiła 27 kwietnia 1998 roku. Aberfeldy 20 Years Old Exceptional Cask składa się z 7 różnych beczek po bourbonie.
21 stycznia 2014 roku trunek ze wspomnianych beczek został przeniesiony
do beczek po sherry pierwszego napełnienia, gdzie whisky dojrzewała przez następne 5 lat.
25 marca 2019 roku doszło do zabutelkowania wyjątkowej edycji. Aberfeldy 20Y Old Exceptional Cask zachwyca aromatami wrzosowego
miodu i delikatnych owoców.
W smaku można doszukać się nut syropu klonowego, pikantnej wanilii i gorzkich pomarańczy. Trunek najlepiej jest degustować bez żadnych dodatków.
Elegancki single malt, który charakteryzuje się kremową strukturą, przepełnioną nutami wanilii i dębu.
Trunek zabutelkowany z mocą 43%. Tym, co wyróżnia whisky Aberfeldy 18Y Pauillac jest finisz, który odbywał się
w beczkach po czerwonym winie prosto z Bordeaux.
Limitowany single malt, który dojrzewał przez 18 lat, zachwyci podniebienia i wypełni wszystkie zmysły niepowtarzalnym aromatem śliwek, wiśni i herbatników oraz smakiem
– cista drożdżowego i marmolady.
Trunek w klasycznej butelce, wykonanej z gładkiego, bezbarwnego szkła.
Single malt marki Aberfeldy o złocistej barwie, finiszujący w beczkach po sherry i butelkowany z mocą 43% alkoholu, urzeka nutami cynamonu, imbiru oraz brązowego cukru.
Wyjątkowości trunkowi przydaje fakt, że pierwsze
12 lat spędza on w beczkach z dębu, a ostatnie 3 lata w beczkach po sherry Oloroso.
15-letni Aberfeldy to klasyczny, słodki trunek o złocistej barwie pełnej refleksów, intrygującym cynamonowym smaku i kremowym, przyjemnym
finiszu.
Whisky ta łączy słodki smak miodu z subtelnym posmakiem owoców. Efektem podwójnej destylacji, w miedzianych alembikach jest trunek o wyraźnych miodowych nutach.
Single malt o złocistym kolorze, kryje w sobie aromaty
przypraw korzennych i śliwek. Smak jest słodki i gęsty, ciągnący się na języku. Finisz – dymny i intrygujący.
Klasyczna butelka o minimalistycznej formie została zamknięta w eleganckiej puszce.
Cechą charakterystyczną whisky Aberfeldy jest wyrazisty smak owoców i miodu, który determinuje proces produkcji trunku.
Słodowany jęczmień od lat 70 ubiegłego wieku dostarczany jest do zakładu od zewnętrznych słodowni.
Po procesie zacierania trafia on do drewnianych kadzi fermentacyjnych.
70 godzin później powstaje piwo gorzelnicze, które ma mocny i treściwy profil sensoryczny. Po podwójnej destylacji w miedzianych alembikach, z
owocowości wyłania się miodowy charakter trunku.